در روزهای اخیر قیمت نفت سقوط بیش ازدهدرصدی را تجربه کرد؛ زیرا نوع جدید ویروس کرونا این نگرانی را ایجاد کرد که قرنطینه مجدد باعث کاهش تقاضای جهانی خواهد شد.
قرن نو ـ گروه اقتصادی _ نگار علی: نفت خام وست تگزاس اینترمدیت روز جمعه برای اولینبار از اواخر سپتامبر به زیر سطح هفتاد دلار در هر بشکه سقوط کرد و قیمت پایه جهانی برنت به کمتر از 75 دلار کاهش یافت.
سقوط قیمتها سه روز پس از تلاش کشورهای مصرفکننده بزرگ نفت به رهبری ایالات متحده برای آزادسازی ذخایر استراتژیک برای مهار تورم فزاینده انرژی آغاز شد.
نشست هفته آینده اوپک پلاس اکنون اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد؛ زیرا گروه تولیدکننده به رهبری عربستان سعودی و روسیه باید تصمیم بگیرند که آیا به افزایش عرضه ادامه خواهند داد یا در واکنش به آخرین نوسانات بازار، افزایش را متوقف میکنند.
به گفته صاحبنظران، اوپک پلاس به سمت کنار گذاشتن برنامه افزایش تولید متوسط برنامهریزیشده برای ژانویه تمایل دارد.
شناسایی نوع جدید کرونا درحالحاضر ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و بریتانیا را وادار کرده که سفرهای هوایی خود را محدود کنند و باعث تغییر شکل معاملات در بازارهای مالی شده حتی در شرایطی که محققان هنوز مشخص نکردهاند که آیا این بیماری قابلانتقال یا کشندهتر از گونههای قبلی است.
نفت خام در ماههای اخیر و در بحبوحه بحران انرژی در اروپا و چین که باعث افزایش قیمتهای زغالسنگ و گاز طبیعی شده بود به بالاترین حد چندساله خود رسید و برخی از معاملهگران و تحلیلگران پیشبینی کردند که نفت میتواند به صد دلار و یا بیشتر در هر بشکه برسد.
قیمتهای بالای خردهفروشی بنزین، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا را بر آن داشت تا به دنبال راههایی برای کاهش فشار بر مصرفکنندگان باشد که منجربه آزادسازی پنجاه میلیون بشکه نفت خام از ذخایر استراتژیک نفت این کشور و کشورهای چین، ژاپن، هند، کره جنوبی و کشورهای دیگر شد. گفتنی است که بریتانیا نیز از موجودیهای استراتژیک خود استفاده میکند.
اوپک پلاس قبلاً هشدار داده بود که در صورت ادامه انتشار ذخایر سایر کشورها، در مورد افزایش بالقوه تولید تجدیدنظر خواهد کرد. یوبیاس روز جمعه اعلام کرد که اوپک پلاس میتواند افزایش تولید فعلی خود را به میزان چهارصد هزار بشکه در روز متوقف کند یا حتی تولید را کاهش دهد.
گفتنی است که پیش از کاهشهای اخیر قیمت و درپی بینتیجه ماندن آزادسازی ذخایر نفت از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدانش جو بایدن فشار دیگری را بر اوپک پلاس و روسیه وارد کرد و جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، در تازهترین اظهارنظرهای خود گفت که «دولت آمریکا میخواهد مطمئن شود کشورهای عضو اوپک به عنوان یک سازمان نیازهای تقاضا را با عرضه کافی تأمین میکنند؛ این موضوعی است که در گذشته از آنها درخواست کردیم.»
به گفته کارشناسان، این اتفاق نشانهای است از اینکه بازارهای مالی کماکان در برابر کرونا آسیبپذیر هستند.
گفتنی است که ترسهای ایجادشده باعث کاهش موقت قیمت LNG شده است. قیمت نقطهای LNG در آسیا با وجود افزایش تقاضا در کره جنوبی و ژاپن، به دلیل نگرانی از تأثیر بالقوه نوع جدید ویروس کرونا، به 36 دلار کاهش یافته البته هنوز بسیار بالاتر از میانگین فصلی است.
همچنین مشکلات اتانول ایالات متحده مانع از ترکیب بنزین میشود؛ اختلالات زنجیره تأمین که عمدتاً شامل تأخیر در حملونقل ریلی میشود منجر به قیمتهای بالای اتانول شده و ذخایر اتانول را در ساحل شرقی ایالات متحده به پایینترین حد در هفت سال اخیر رسانده و ترکیب بنزین را که اتانول اصلیترین جزء آن است، پیچیده کرده است.
5965
۱۱:۳۰ ,۰۸ آذر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
قیمت نفت خام در معاملات چهارشنبه شب به دنبال اخباری که حاکی از افت ذخایر انبارهای سوخت آمریکا بود جهش کرد.
به گزارش قرن نو به نقل از رویترز، قیمت شاخص نفت خام برنت صبح امروز، سهشنبه، نهم دیماه با ۲۳ سنت افزایش به ۵۱ دلار و ۹ سنت رسید. قیمت نهایی ...
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران میگوید در شرایط فعلی نمیتوان تصویر دقیقی از میزان درآمد نفتی کشور در سال آینده ارائه داد و بر اساس ...
جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران در ماه میلادی گذشته پنج دلار و ۱۸ سنت معادل ۱۰.۵ درصد در ...
قیمت نفت روز جمعه در پی گزارش اشتغال ماهانه قوی تر از حد انتظار در آمریکا و تصمیم اوپک و متحدانش برای عدم افزایش تولید، بیش از سه درصد صعود کرد ...