سایت رجانیوز از رسانههای نزدیک به جبهه پایداری و تیم مذاکره، از اظهارات دو مقام حاضر در مذاکرات وین دستپاچه شده است.
این سایت نوشته است: با پایان یافتن نوبت اول گفتوگوها در وین و انتشار اخبار مثبت از فضای داخلی مذاکرات، تلاشها برای مصادره به مطلوب دستاورد این نشست آغاز شد. یک جریان مشخص سیاسی که در ایام الحاق ایران به سازمان شانگهای نیز سعی داشت تا این موفقیت را حاصل تلاشهای دولت قبل جلوه دهد، همان خط خبری را برای گفتوگوهای وین در پیش گرفت. عمده استناد این موج خبری بر دو مطلب استوار است: مصاحبه انریکه مورا و روایت میخائیل اولیانوف، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه خبری خود پس از پایان نشست اعلام کرد که ادامه گفتوگوها برپایه شش دوره مذاکرات قبلی پیش خواهد رفت و نماینده روسیه در وین نیز گفت که مباحث مذاکراتی از نقطهای که در ۲۰ ژوئن و دور آخر مذاکرات متوقف شده بود مجدداً پیگیری خواهد شد.
با اینکه حداقل یکی از اعضای تیم 30ـ40 نفره اعزامی میتوانست این خبر را تکذیب یا حداقل مخدوش کند اما آنها هیچ عکسالعملی نشان ندادهاند که میتوان آن را به معنای درست بودن دیپلماتهای «مورا» و «ایوانف» دانست. معهذا سایت جبهه پایداری که از روند بهوجودآمده ناراضی است سعی میکند آن را رفع و رجوع کرده و نوشته است:
واقعیتهای میدانی حاکی است که ایران در مذاکرات جدید همانطور حاضر شده که از قبل وعده داده بود. وزیر امور خارجه کشورمان مدتی قبل از پذیرش «فرمت مذاکرات وین» از سوی ایران خبر داده بود و در عین حال تصریح کرده بود که «مذاکرات را از بنبست وین آغاز نخواهیم کرد». ازسویدیگر، علی باقری نیز برای دور جدید گفتوگوها از کلمه «آغاز» به جای «ادامه» استفاده کرده بود.
اکنون آنچه رخ داده چیزی نیست جز موضع روشنی که پیش از این اعلام شده بود. جمهوری اسلامی تمام «فرمت» مذاکراتی قبل را مبنای کار خود قرار داده اما برای خروج از بنبست مذاکراتی شکلگرفته، بر روی «محتوا» و «متن» مشخصی که در ۲۰ ژوئن به دست آمده گفتوگو خواهد کرد؛ این نکتهای است که به تأیید منابع مطلع و همراهان تیم مذاکرهکننده نیز رسیده است.
سایت رجانیوز سپس عبارت آشکار «انریکه مورا» را چنین تفسیر میکند که منظور او از «ادامه مذاکرات براساس دستاوردهای شش دوره قبل» این است که «ایران با ملاحظات جدیدی وارد گفتوگوها شده که تشریح آن برای طرفها نیازمند زمان است»!
او همچنین در گفتوگوی کوتاه خود دو مرتبه تأکید میکند که «ایران به دنبال لغو تحریم است» که به گفته نیویورکتایمز باعث تعجب آمریکا شده است.
سایت جبهه پایداری سپس تأکید میکند مذاکرات تازه وین به دنبال لغو تحریمها است و همین را نقطه تفاوت با مذاکرات شش دوره پیش معرفی میکند؛ حال آنکه محور همه مذاکرات یادشده و حتی کل برجام با هدف رفع تحریم و مشکلات اقتصادی برپا شده است.
5965
۰۹:۳۸ ,۰۹ آذر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
شاید برای دستیابی به توافق در مذاکرات احیای برجام در شهر وین تنها چند روز دیگر زمان باقی مانده باشد، اما به نظر می رسد اختلافات کلیدی همچنان ...
درحالیکه خبر آزادسازی منابع بلوکهشده ایران از سوی آمریکا تکذیب شده است، رئیس سازمان برنامه و بودجه محل مصرف این منابع را اعلام کرد. مسعود ...
سبحانینیا گفت: آقای رئیسی و دیگر آقایان بارها گفتند ما کارهای خود را به برجام گره نزدیم و رهبر انقلاب هم فرمودند شما کار خود را بکنید و پیگیر ...
مذاکرات در دوحه پس از دیدار روز شنبه میانجی اتحادیه اروپا با وزیر امور خارجه ایران، از روز سه شنبه در دوحه از سر گرفته شد. حال با وجود ابراز ...