رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روزی که اولین جلسه کمیسیون اصل ۸۵ برای بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی تشکیل شد، خودم شرکت کردم، صریح و شفاف هم با مردم صحبت کردم و گفتم مطمئن باشید، بحث این طرح فیلترینگ نیست.
قرن نو - گروه فناوری اطلاعات: محمدباقر قالیباف در گفت و گوی زنده خود در شبکه یک سیما به مناسبت روز مجلس افزود: به عنوان نماینده مردم و خدمتگزار مجلس، عرض میکنم چنین چیزی وجود ندارد و فضاسازی اتفاق افتاد.
او اظهار کرد: امروز بیشتر فعالیت جوانان خلاق ما، خیلی از بخشهای کارآفرینی و خیلی از موضوعات اقتصادی و کسب و کاری در مجموعه پلتفرمها اتفاق میافتد و اصلا اقتصاد به آنجا رفته است. در چنین شرایطی ما به دنبال تقویت اقتصاد هستیم یا کاهش آن؟
قالیباف افزود: ما میخواهیم شغل ایجاد کنیم و بستر ایجاد شغل را فضای مجازی میدانیم. محور اصلی بحث اقتصاد دیجیتالی و دانشبنیان آنجاست.
او تصریح کرد: با قاطعیت میگویم بحث محدودسازی وجود ندارد و فضاسازی در این رابطه اتفاق افتاد. ممکن است بعضی افراد دنبال این مساله باشند اما مطمئن باشید مجلس چنین هدفی ندارد.
قالیباف با اشاره به اینکه گاهی یک نماینده را در شان مجلس میبینند، افزود: اینطور نیست. یک نماینده ممکن است نظرش را بگوید. آن نظر نماینده است نه مجلس. وقتی مجلس موضوعی را تصویب میکند، هنوز هم قطعی نیست و زمانی به قانون تبدیل میشود که به تایید شورای نگهبان برسد.
او گفت: یک سوال از دلسوزان و کسانی که اطلاعات دقیقی دارند می پرسم. در کجای دنیا فضای مجازی که در واقع فضای حقیقی هم هست، قانون ندارد؟ اگر کسی کلاهبرداری کرد، قوه قضاییه با چه چیزی رسیدگی کند؟ موضوع مالکیت معنوی کجاست؟
قالیباف افزود: یک محل گاوداری و مرغداری هم یک ارزشی دارد و وقتی مدارک آن را به بانک میبرند، میتوانند به عنوان ضمانت در بانک بگذارند اما چرا یک پلتفرم یا سایت که برندی شده و فعالیت اقتصادی میکند، هیچ مالکیت معنوی و ارزشی ندارد و به عنوان دارایی دیجیتالی به رسمیت شناخته نمی شود.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مجلس به دنبال این هستیم این مسایل را حل کنیم. امنیت اقتصادی و فنی و اجتماعی آن جل شود تا بیزینس مطمینی در آنجا اتفاق بیفتد. همه جای دنیا همینطور است و درباره این طرح فضاسازی اتفاق افتاد.
او افزود: گفتند طرح را بردند اصل ۸۵ کردند که یواشکی کار کنند. اصلا مجلس کار یواشکی ندارد. این کمیسیون را گذاشتیم که تمام جلسات آن زنده پخش شود. دیروز تمام ذینفعان، صاحبنظران و همه صنفهای مربوط به آن و حتی بخشهای دولتی و غیردولتی و نخبگان که نظر دارند، نظراتشان که جمع شد، دیدیم نظرات قابل توجهی است و کمیسیون رای داد قبل از تصویب کلیات طرح در کمیسیون برای بررسی بیشتر به مرکز پژوهشهای مجلس برود.
او افزود: براساس ماده ۱۴۲ قانون آییننامه داخلی مجلس، مرکز پژوهشها مجددا نظرات را بررسی میکند و اگر اشکالاتی دارد، مرتفع خواهد کرد و دو مرتبه به کمیسیون برمیگردد. طبق قانون مرکز پژوهشها بیشتر از یک ماه برای بررسی طرح فرصت ندارد و امیدوارم این زمان هم تقلیل یابد.
۲۳:۴۷ ,۱۰ آذر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
رشد انفجاری بکارگیری سیستم عامل ویندوز ۱۱ مایکروسافت که طی چند ماه گذشته مشاهده شده بود، آهسته شده است.
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به سخنان نماینده مجلس که از موافقت دولت با طرح صیانت خبر داده بود، واکنش نشان داد.
جامعهشناس و دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی با اشاره به یافتههای آخرین پژوهش خود در سال ۹۷ و پیش از پاندمی ...
نماینده سابق مجلس گفت: نمایندگان مطمئن باشد پیگیری مجدد طرح صیانت از فضای مجازی با واکنش منفی مردم روبهرو خواهد شد و نتیجهای از این طرح ...
یک عامل تهدید سایبری مدعی شد چندین گیگابایت اطلاعات شرکت کوکاکولا را به سرقت برده است.