فایننشال تایمز اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در جریان سفر به عربستان سعودی نظر ریاض را برای بازگرداندن سفیر عربستان به لبنان جلب کرده است.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در تلاش برای پایان دادن به بحران دیپلماتیک میان ریاض و بیروت، جهت برقراری تماس بین عربستان سعودی و لبنان واسطه شده است.
ماکرون در جریان دیدار روز شنبه خود با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، خواستار تماس ریاض با بیروت شد.
رئیس جمهور فرانسه که اولین رئیسجمهور از یک کشور غربی است که پس از ماجرای قتل «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری ریاض در ترکیه، به عربستان سفر کرده است، گفت که گام مهمی با عربستان سعودی برای تعامل مجدد مالی با لبنان پس از دور اول مذاکرات سهجانبه برداشته شده است.
وی در همین رابطه در جمع خبرنگاران در شهر جده، گفت: ما با هم در مورد لبنان همکاری کردیم و سپس با میقاتی، نخستوزیر این کشور تماس گرفتیم تا پیام واضح عربستان سعودی و فرانسه را منتقل کنیم مبنیبر اینکه ما به طور کامل میخواهیم تعامل داشته باشیم.
ماکرون در ادامه افزود: ما خواهان تعامل هستیم تا بتوانیم به مردم لبنان کمک کنیم و هر کاری انجام دهیم تا یک گشایش اقتصادی و تجاری اتفاق بیفتد.
مقامات فرانسوی درهمینرابطه اعلام کردند که ریاض با بازگرداندن سفیرش به بیروت موافقت کرده است اما مشخص نیست که آنها این کار را انجام دهند.
رئیسجمهور فرانسه پس از پایان سفرش به عربستان در نشست خبری با خبرنگاران از طرح کشورش برای حل بحران بین ریاض و بیروت پرده برداشته بود.
ماکرون در این ارتباط توضیح داد: با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پرونده لبنان را بررسی کردم و بن سلمان نیز به ما گفته، مطالبات عربستان در زمینه قاچاق مواد مخدر از لبنان و موضوع استعفای جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان را مورد توجه قرار داده است.
گفتنی است، «جورج قرداحی»، وزیر اطلاعرسانی لبنان در جریان یک نشست خبری رسماً اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری کرده است. وی در این نشست خبری گفت: نیازی نیست که یک بار دیگر داستان را از ابتدا تعریف کنم و یادآوری کنم که سخنانم درباره یمن را پیش از انتصاب در پست وزارت بیان کرده بودم.
پیشتر عربستان سعودی سفیر خود را از بیروت بر سر اظهارات جنجالی جورج قرداحی در رابطه با انتقاد از جنگ عربستان برضد یمن، فراخوانده و همچنین واردات از لبنان را ممنوع اعلام کرده بود.
کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس شامل بحرین، امارات متحده عربی و کویت نیز به تبعیت از این اقدام ریاض، به کارزار دیپلماتیک عربستان برضد بیروت پیوستند.
5965
منبع: خبرگزاری مهر
۱۲:۰۷ ,۱۴ آذر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
در حالی که به نظر می رسد توافق هسته ای با ایران به نقطه پایان خود نزدیک می شود، رقبای منطقه ای ایران نظیر: مصر، امارات متحده عربی، اسرائیل و ...
عربستان سعودی و امارات متحده عربی، تنها در ازای دریافت تضمینهای امنیتی از دولت بایدن، حاضر به همکاری در رابطه با افزایش تولید نفت، اتخاذ ...
باشگاه عربستانی با ارائه پیشنهاد مالی وسوسهانگیز به دنبال جذب زیدان است.
مقاومت کشورهای خلیج فارس در برابر افزایش تولید نفت، دلایلی فراتر از گلایههایشان از دولت بایدن دارد.
یک مقام عراقی از تلاشهای تازه دفتر نخستوزیر عراق برای ازسرگیری مذاکرات تهران و ریاض خبر داد.