اولوف اسکوگ، رئیس هیأت نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، به نمایندگی از نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات برجام، در این خصوص به شورای امنیت گزارش داد.
قرن نو - گروه بینالملل: اولوف اسکوگ که از طرف جوزف بورل سخن میگفت، برای اولین بار از ماه ژوئن در این خصوص به شورای امنیت گزارش داد. وی با اشاره به توقف پنج ماهه مذاکرات و برگزاری جلسات متعدد در تهران و برکسل بین اعضای برجام، و ایالات متحده، در این فاصله، از پشتیبانی سازمان ملل و اعضای آن برای پیشبرد مذاکرات و تلاشها برای احیای برجام تشکر کرد.
در خصوص ادامه دور هفتم مذاکرات در وین با هدف بازگشت ایالات متحده به برجام و از سرگیری رعایت تعهدات ذیل برجام توسط طرفین نیز افزود: «ما همچنان متقاعد هستیم که با وجود برجام، وضعیت بسیار بهتری داریم. هیچ جایگزین بهتری وجود ندارد تا جامعه بینالمللی به روشی قابل راستیآزمایی مطمئن شود که برنامه هستهای ایران صرفاً به اهداف صلحآمیز اختصاص دارد و نیز اینکه ایران بتواند، از طریق لغو تحریمها، از منافع اقتصادی بهرهمند شود.»
وی در ادامه از «موضع اعلام شده دولت جدید ایران در مذاکرات وین مبنی بر آمادگی برای بازگشت به اجرای کامل برجام به شرط فراهم شدن شرایط برای عادی سازی موثر روابط اقتصادی و تجاری خود با جامعه بین المللی» استقبال کرد و افزود «ما اذعان داریم که ایران پس از خروج ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریمهای یکجانبه ایالات متحده که قبلاً لغو شده بود، با پیامدهای اقتصادی منفی بسیار جدی مواجه شده است که ما عمیقاً از آن متأسفیم. این امر همراه با توقف اعطای معافیت های هسته ای، اجرای کامل توافق را با مشکل مواجه کرده است.»
همچنین، با اشاره به تعهد سیاسی دولت ایالات متحده برای شرکت در مذاکرات جدی با هدف بازگشت احتمالی آن کشور به برجام و اجرای کامل تعهدات هسته ای توسط ایران اشاره کرد و افزود «ما مواضع ایالات متحده، مبنی بر اینکه آماده بازگشت به پایبندی متقابل به برجام است و در این زمینه آماده است تا تمامی تحریم های مربوط به برجام را لغو کند، را مورد توجه قرار داده ایم.»
در ادامه از همه اعضای سازمان ملل خواست از اقدامات و اظهاراتی که تنشهای منطقهای و بینالمللی را افزایش میدهد و میتواند باعث تشدید تنش در منطقه و فراتر از آن شود، خودداری کنند و ادامه داد:«اتحادیه اروپا بارها از ایران خواسته است که از فعالیتهایی که میتواند بیاعتمادی را عمیقتر کند و با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت همخوانی ندارد، دست بردارد.»
در پایان هم با اشاره به اهمیت چندجانبه گرایی در دیپلماسی و منافع مشترک موجود در برجام از طرفین خواست که با هم و با سرعت بیشتر این روند را پیش ببرند چرا که «ما هیچ گزینه قابل قبول دیگری نمی بینیم.»
منبع: سایت رسمی اتحادیه اروپا
۱۴:۱۶ ,۲۴ آذر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
24 دی 1399عباس آخوندی و غلامرضا مصباحی مقدم درباره الحاق به گروه اقدام مالی مناظره کردند. دیدن این مناظره در وضعیت جدید کشور میتواند به درک موافقتها ...
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات برجام، به اظهارات اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه ...
وزیر دفاع آمریکا گفت که واشنگتن به همکاری با شرکایش برای مقابله با آنچه «تهدید ایران» خوانده شد، ادامه خواهد داد.
یک منبع نزدیک به مذاکرات گفت دولت بایدن ظاهراً تصمیم گرفته است در مقابل پیشنهاد ایران، پیشنهاد جدیدی را که حاوی ایدههایی برای چگونگی حلوفصل ...
منابع نزدیک به هیئت ایرانی در وین به المیادین گفتند که هنوز خیلی زود است که بگوییم توافق نزدیک است.