نتایج یک مطالعه نشان میدهد که خطر زوال عقل در صورت مصرف برخی مواد غذایی افزایش پیدا میکند.
به گزارش قرن نو: مواد غذایی فوق فرآوری شده و آماده زندگی پرمشغله امروزی را آسان تر کرده و علاوه بر این بسیار خوشمزه هستند اما بر اساس نتایج یک بررسی مصرف این مواد غذایی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد.
نتایج بررسیها حاکی از آن است: درصورتیکه بیش از ۲۰ درصد کالری دریافتی روزانه را غذاهای فوق فرآوری شده تشکیل دهد، ممکن است خطر زوال شناختی افزایش پیدا کند. این مقدار معادل حدود ۴۰۰ کالری در روز در یک رژیم غذایی با ۲۰۰۰ کالری در روز است.
بر اساس مطالعهای که نتایج آن در JAMA Neurology منتشر شد، بخشی از مغز که در عملکرد اجرایی -توانایی پردازش اطلاعات و تصمیم گیری- نقش دارد، به شدت آسیب دیده است.
در حقیقت، مردان و زنانی که بیشترین میزان غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده را دریافت میکنند، ۲۸ درصد سریعتر با کاهش عملکرد شناختی و ۲۵ درصد سریعتر با کاهش عملکرد اجرایی مواجه بودند.
دکتر دیوید کاتز، طب پیشگیری و سبک زندگی و تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: در حالیکه این مطالعه برای اثبات علت و معلول طراحی نشده است، شامل عناصری است که این گزاره را تقویت می کند که تسریع در روند زوال شناختی ممکن است به مصرف غذاهای فوق فرآوری شده نسبت داده شود.
با این حال، یک نکته جالب وجود دارد. وی تاکید کرد: اگر کیفیت کلی رژیم غذایی بالا باشد- به این معنی که فرد از مقدار زیادی میوه و سبزیجات، غلات کامل و منابع سالم پروتئین مصرف کند - ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و زوال شناختی ناپدید میشود.
به گزارش شبکه خبری سیانان، وی افزود: غذاهای فوق فرآوری شده کیفیت رژیم غذایی را پایین آورده و بنابراین حجم بیشتر آنها در رژیم غذایی در بیشتر موارد نشانه کیفیت پایین رژیم غذایی است.
منبع: خبرگزاری خبرآنلاین
۱۹:۲۳ ,۱۵ آذر ۱۴۰۱
اخبار مرتبط
تازهترین روایت مرکز آمار ایران نشان میدهد که از 53قلم خوراکی منتخب، تعداد 38قلم کالا، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای کل کشور ...
در اسفند ماه ۱۳۹۹، پانزده قلم مواد خوراکی افزایش قیمت بالای صد درصد نسبت به اسفند ۱۳۹۸ داشتند؛ درحالیکه در اسفند ۱۴۰۰ فقط سه کالا گرانی بالای ...
اگر قرار باشد انسانها روزی بر روی ماه و مریخ ساکن شوند، دانشمندان باید راهی برای رشد غذا در این مکانها ایجاد کنند و اکنون فضانوردان تازهنفس ...
فوقتخصص روماتولوژی گفت: یکی از مهمترین عوامل تغذیهای که در کاهش دردهای عضلانی مؤثر است، اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این ماده در ماهیهای ...