ایست قلبی یا زمانی که قلب بهطور ناگهانی پمپاژ خون در بدن را متوقف میکند باعث میشود قربانیان، در عرض چند دقیقه بدون هیچ درمانی بمیرند. اما CPR یا احیای قلبی ریوی، میتواند بیماران را تا رسیدن امدادگران زنده نگه دارد.
به گزارش قرن نو: ایست قلبی زمانی اتفاق میافتد که یک مشکل الکتریکی در قلب وجود داشته باشد و ضربان طبیعی قلب قطع شود. این اتفاق از حرکت خون در بدن جلوگیری میکند؛ به این معنی که مغز و سایر اندامهای حیاتی از اکسیژن محروم میشوند. قربانیان بیهوش میشوند و در نتیجه تنفس متوقف میشود.
این حالت، با حمله قلبی متفاوت است، که زمانی رخ میدهد که یکی از شریانهای کرونری مسدود میشود؛ البته حمله قلبی میتواند منجر به ایست قلبی شود.
فردی که دچار ایست قلبی شده، فقط چند دقیقه برای زندهماندن وقت دارد؛ به این معنی که اقدامات اضطراری بلافاصله قبل از رسیدن آمبولانس باید انجام شود.
احیای قلبی ریوی (CPR)، باید زمانی انجام شود که فرد بیهوش است و نفس نمیکشد یا بهدرستی نفس نمیکشد، حتی اگر قلبش همچنان در حال تپش باشد. به این حالت ایست تنفسی میگویند و بهسرعت بدون CPR تبدیل به ایست قلبی میشود.
راهنمای گام به گام CPR
مرحله ۱
اگر بزرگسالی بیهوش بهنظر میرسد، بهآرامی شانههای او را تکان دهید و با صدای بلند بپرسید که آیا حال او خوب است یا خیر.
مرحله ۲
اگر فرد نفس نمیکشد یا بهطور عادی نفس نمیکشد، با اورژانس تماس بگیرید. کارشناسان اورژانس از پشت تلفن، دستورالعملهایی را در مورد نحوه انجام CPR ارائه میدهند.
مرحله ۳
فشار دادن قفسه سینه را شروع کنید: در کنار قربانی زانو بزنید و کف یک دست را روی مرکز قفسه سینه قرار دهید. دست دیگر را روی دست اول قرار داده و انگشتان خود را قفل کنید. بازوهای خود را صاف نگه دارید و از انتهای کف دست برای فشار دادن محکم بین استخوان سینه استفاده کنید و رها کنید.
این کار را تقریباً دو بار در ثانیه انجام دهید
مرحله ۴
پمپاژ را با ریتم ذکرشده تا رسیدن پزشکان اورژانس ادامه دهید، یا تا زمانی که فرد شروع به هوشیار شدن کند که اغلب با سرفهکردن، بازکردن چشم، صحبتکردن یا تنفس عادی قابلتشخیص است.
اگر کسی در نزدیکی شما باشد، میتوانید CPR را به نوبت انجام دهید.
تنفس دهان به دهان
در حین پمپاژ ریتمیک قفسه سینه، اگر برای انجام این کار راحت هستید، تنفس دهان به دهان انجام دهید. البته CPR بدون تنفس دهان به دهان همچنان در پمپاژ قلب بسیار مؤثر است.
برای دادن تنفس دهان به دهان، سر فرد را بهآرامی به عقب خم کنید و چانه او را با دو انگشت بهسمت بالا ببرید. بینی آنها را فشار دهید تا بسته شود.
دهان خود را روی دهان آنها بگذارید و به مدت یک ثانیه محکم بدمید. این کار را دو بار انجام دهید. سپس قفسه سینه را سی بار پمپاژ کنید و سپس دو تنفس دهان به دهان دیگر انجام دهید.
5965
منبع: روزیاتو
۱۵:۱۹ ,۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اخبار مرتبط
ماکان نیکبین، نوازنده، مدرس پیانو و آهنگسازِ جوان، امروز (سهشنبه دوم آذر) بر اثر ایست قلبی درگذشت.
بر اساس مطالعات انجامشده در چندین مرکز پزشکی برجسته در ایالات متحده، ظاهرا ابتلا به عارضه «سندرم قلب شکسته» در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا ...
دانشگاه مریلند اعلام کرد: اولین فردی که قلب یک خوک را با اصلاح ژنتیکی دریافت کرده بود، دو ماه پس از این پیوند جان خود را از دست داد. هنوز دلیل ...
دانشمندان علوم پزشکی موفق شدند با استفاده از هوش مصنوعی، با دقت جالب توجهی افرادی را که ممکن است در آینده دچار ایست قلبی شوند یا بر اثر ایست ...
یک متخصص بیماریهای قلب گفت:تست استرس اکو جایگزینی بی خطر برای تست ورزش به خصوص درکسانی است که توانایی انجام حرکات تست ورزش را ندارند.