این روزها بحث مصرف برق ماینرها بسیار داغ است؛ چراکه در حال حاضر دستگاههای ماینینگ بیتکوین 20 هزار گیگاوات در ساعت برق مصرف میکنند و در این بین هزاران دستگاه ماینر برای سایر ارزهای دیجیتال نیز در دنیا در حال فعالیت هستند که نمیتوان از مصرف برق آنها غافل شد. به عبارتی میزان مصرف برق دستگاههای ماینینگ در دنیا به اندازه میزان مصرف برق کشور ایرلند است.
به گزارش گروه اقتصادی قرن نو، مصرف برق دستگاههای بیتکوین در حالی نگرانکننده شده است که با توجه به افزایش تعداد آنها مصرف برقشان نیز طی یک سال گذشته 5 برابر شده است. بیتکوین و سایر ارزهای رمزپایه برای تبادل اطلاعات از سیستمی به نام بلاکچین استفاده میکنند.
مرکز دادهای که بلاکچین در آن فعالیت میکند کاملا غیر متمرکز است و از بلوکهایی ساخته شده است که تمامی اطلاعات و جزئیات تکتک تراکنشهای صورتگرفته را در خود نگه میدارند.
مایندکنندگان ارزهای دیجیتال طی فرآیند ماینینگ به دنبال حل معادلاتی هستند و دستگاههای ماینر نیز توان این را دارند که هر ده دقیقه یک معادله حل کنند؛ سیستم پاداشی برای حلکننده در نظر گرفته شده است و مایندکنندگان پاداش خود را از دستگاههای مایندکننده میگیرند و به طور کلی سیستم در ازای مایند هر بیتکوین 12.5 عدد از آن را به مایندکنندگان جایزه میدهد و حدود هزار دلار هزینه مایند دریافت میکند.
راهحلها و اطلاعات نقل و انتقالات ارزهای دیجیتال و پول در سیستمی به نام بلاکچین ثبت میشود و هر بار با ثبت راه حل تازه بلوک تازهای در بلاکچین شکل میگیرد. با وجود این، سیستم پس از دو هفته و پس از تشکیل 2016 بلوک به روزرسانی میشود و ارتقا پیدا میکند؛ در نتیجه معادلات سختتر میشود و پیدا کردن راه حل برای آنها مدت بیشتری زمان میبرد که این اتفاق به معنای مصرف برق بیشتر است.
مصرف بالای برق ماینرها چالشهای زیادی بر سر راه آینده ارزهای دیجیتال قرار داده است؛ چراکه ممکن است برق ارزان در همه جای دنیا یافت نشود. در حال حاضر نیز اکثر مزارع ارزهای دیجیتال در مکانهایی مانند روستاهای چین و آمریکا فعالیت میکنند که هزینه برق 20 درصد سایر نقاط دنیا است.
در روزهای اخیر نیز ایلان ماسک نگرانی خود را نسبت به آسیبهای زیستمحیطی و مصرف بیشتر سوختهای فسیلی ابراز کرده است؛ به همین دلیل امکان خرید خودروهای تسلا با بیتکوین را متوقف کرد که موجب افت بیش از 10 درصدی قیمت این ارز دیجیتال شد.
با این حال ماینرها تهدیدی برای منابع انرژی محسوب نمیشوند؛ چراکه مصرف برق آنها در نسبت با سایر ابزار دست بشر بسیار ناچیز است و پیشرفت تکنولوژی و اختراعات جدید نیز میتواند بر کاهش مصرف برق ماینرها تاثیرگذار باشد زیرا هرچه مدل ماینر بهروزتر باشد، مصرف برق آن پایینتر و میزان تولید آن بیشتر است و هرچه مدل قدیمیتر باشد میزان مصرف برق آن بالاتر میرود.
فعالیت استخراجکنندگان این رمزارزها در ایران طی چند ماه اخیر با محدودیتهای شدیدتری همراه شده است؛ به طوری که در روزهای گذشته رئیس مجلس در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدودسازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافیهای ارز دیجیتال شد؛ در حال حاضر نزدیک به 500 هزار دستگاه ماینر در ایران مشغول استخراج ارزهای دیجیتال هستند.
4908
۱۴:۰۰ ,۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
کمیته حفاظت از محیط زیست مجلس سنای ایالات نیویورک آمریکا طرحی را پیشنهاد داده که براساس آن استخراج بیتکوین باید تا سه سال متوقف شد.
ماموران انتظامی با تکمیل تحقیقات خود و پس از هماهنگی قضائی موفق شدند در بازرسی از این مکان ۱۰۵ دستگاه ماینر، ۱۳ عدد فن و یک دستگاه برد را کشف ...
قیمت انواع ارزهای شاخص دیجیتال امروز در روند معاملات در بازارهای تجارت دیجیتال بینالمللی تغییراتی را تجربه کرد.
پس از این که ایلان ماسک اعلام کرد به علت نگرانی از تاثیرات مخرب تولید ارزهای مجازی بر شرایط آبوهوایی، تسلا دیگر بیتکوین را قبول نخواهد ...
قیمت بیتکوین برای اولین بار در چند ماه گذشته پس از اعمال محدودیتهای تازه چین بر بازار رمزارزها به زیر 34 هزار دلار سقوط کرد؛ اما فقط بیتکوین ...