انگور از هزاران سال قبل کاشته در تهیه‌ خوراک استفاده می‌شده است.

قرن نو - نسرین طاهری‌پور: انگورها انواع مختلفی مثل انگور سبزِ، قرمز، سیاه، زرد و صورتی دارند. این میوه به صورت خوشه‌ای رشد می‌کند و حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است. همه‌ی ما می‌دانیم که مصرف میوه برای سلامتی خوب است اما آیا با خواص انگور آشنا هستید؟

۱. ضد بیماری‌های مزمن

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می‌شوند و سلول‌هایی را که با رادیکال‌های آزاد آسیب دیده‌اند را ترمیم می‌کنند. انگور منبعی غنی از آنتی اکسیدان است پس می‌توانیم ترمیم سلول‌های آسیب دیده در اثر استرس اکسیداتیو را از خواص انگور بدانیم. استرس اکسیداتیو با چند بیماری مزمن دیگر مثل دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی همراه می‌شود و با مصرف انگور می‌توانیم اثر رادیکال‌های آزاد را روی سلول‌های بدن کم کرده‌، سلامت خود را تأمین کنیم.

در انگور تعداد زیادی آنتی‌اکسیدان و بیش از ۱۶۰۰ نوع از ترکیبات گیاهی مفید شناسایی شده است. آزمایش‌های مختلف بر روی عصاره‌ی پوست و دانه‌های انگور نشان داده است که بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان در همین قسمت‌ها، یعنی پوست و دانه‌ی این میوه، قرار دارد.

انگور قرمز به دلیل آنتوسیانین‌هایی که دارد مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان در ترکیبات خود دارد. 

یکی از آتنی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه رسوراترول است که در دسته‌ی پلی‌فنول‌ها طبقه‌بندی می‌شود. مطالعات نشان داده است که رسوراترول‌ها از بدن در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کرده، قند خون را کاهش می‌دهند و از پیشرفت سرطان هم جلوگیری می‌کنند.

۲. ضد سرطان

انگور حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات گیاهی مفید است و می‌تواند برای مقابله با انواع خاصی از سرطان به ما کمک کند. همان‌طور که گفتیم رسوراترول یکی از ترکیبات موجود در این میوه است که خواص ضد سرطانی آن ثابت شده است. همچنین مشخص شده است که آنتی‌اکسیدان‌ها باعث کاهش التهاب شده و از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

انگور حاوی ترکیبات گیاهی مفید مثل رسوراترول است که ممکن است از بدن در برابر انواع مختلف سرطان، مثل سرطان روده‌ی بزرگ و سینه، محافظت کند.

ترکیب منحصربه‌فرد بین مواد موجود در این میوه ضد سرطان بودن را به لیست خواص انگور اضافه می‌کند. در انگور علاوه بر رسوراترول، کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین هم وجود دارد که همه‌ی این‌ها تأثیر مثبتی در مبارزه با سرطان دارند. در آزمایشات مشخص شده است عصاره‌ی انگور از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی روده‌ی بزرگ در شرایط آزمایشگاهی، جلوگیری می‌کند.

همچنین در مطالعه‌ای که بر روی ۳۰ فرد با سن بالای ۵۰ سال انجام شده است مشخص شد که مصرف روزانه‌ی ۴۵۰ گرم انگور به مدت ۲ هفته، کاهش نشانگرهای سرطان روده‌ی بزرگ را به همراه داشته است. در تحقیقاتی دیگر مشخص شد که عصاره‌ی انگور از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی سینه در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری کرده است.

مطالعات انجام شده درباره‌ی خواص انگور در انسان و تأثیر مصرف آن بر سرطان محدود است اما یک رژیم غذایی حاوی مواد غنی از آنتی‌اکسیدان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. در نتیجه می‌توان گفت که مصرف انگور و وجود آن در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

۳. ضد کلسترول بد

ترکیبات موجود در انگور جذب کلسترول را کاهش داده و از بدن در برابر کلسترول بالا محافظت می‌کند. در مطالعه‌ای که بر روی ۶۹ فرد بزرگسال و درگیر با کلسترول بالا انجام شده، مشخص شده است که مصرف روزانه‌ی ۵۰۰ گرم انگور قرمز به مدت ۸ هفته به کاهش کلسترول بد یا LDL منجر شده است. جالب است بدانید که این نتیجه در مصرف انگور سفید مشاهده نشده است. علاوه بر این رژیم‌های غذایی حاوی رسوراترول، مثل رژیم‌ مدیترانه‌ای، کاهش سطح کلسترول در بدن را با خود به همراه دارد.

۴. کاهش قند خون در بیماران دیابتی

هر یک فنجان انگور حاوی ۲۳ گرم قند است و همین موضوع باعث شده تا افراد دیابتی در مصرف این میوه دچار تردید شوند. در مطالعه‌ای که در طول ۱۶ هفته و بر روی ۳۸ مرد انجام شد مشخص شد افرادی که روزانه ۲۰ گرم عصاره‌ی انگور مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که مصرف نمی‌کنند سطح قند خون پایین‌تری دارند.

همچنین مشخص شده است که رسوراترول حساسیت به انسولین را افزایش داده و می‌تواند توانایی بدن شما را برای استفاده‌ از گلوکوز و کنترل قند خون بهبود ببخشد. رسوراترول تعداد گیرنده‌های گلوکوز را در غشای سلولی افزایش داده و همین امر هم بر میزان قند خون بدن تأثیر مثبت دارد. کنترل سطح قند خون در طولانی مدت خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

۵. ضد ویروس، ضد باکتری، ضد عفونت

در تحقیقاتی که بر روی خواص انگور انجام شد مشخص شد که بعضی از ترکیبات موجود در این میوه در محافظت و وقابله با عفونت‌های باکتریایی و ویروسی مؤثر هستند. انگور منبع خوبی از ویتامین C است و تأثیر مثبت زیادی بر سیستم ایمنی بدن دارد. در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که عصاره‌ی پوست انگور از بدن در برابر آنفولانزا محافظت می‌کند. همچنین ترکیبات موجود در انگوراز رشد ویروس تبخال، آبله مرغان و عفونت‌های مخمری در محیط آزمایشگاهی جلوگیری کرده است.

۶. استحکام استخوان‌ها

از خواص انگور می‌توان به تأمین سلامت استخوان اشاره کرد. انگور حاوی بسیاری از مواد معدنی ضروری و مفید برای استخوان است. کلسیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و ویتامین K از جمله موادی هستند که در انگور به وفور یافت شده و سلامت استخوان‌ها را تأمین می‌کنند.

البته این اثر در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده به دست آمده و هنوز بر روی بدن انسان تحقیقاتی انجام نشده است. در مطالعه‌ای ۸ هفته‌ای به موش‌های آزمایشگاهی پودر انگور منجمد و خشک داده شد که منجر به استحکام استخوان‌ها و جمع شدن کلسیم بیشتر در آن‌ها شده بود.

انگور قرمز آنتی اکسیدان و مواد مغذی بیشتری نسبت به دیگر انواع خود دارد. اگر برای استفاده از خواص سلامتی می‌خواهید انگور بخورید اول به سراغ انگورهای قرمز بروید. شاید باور نکنید اما این خواص حتی در زمانی که انگور به کشمش تبدیل شده است هم در آن وجود دارد. پس حالا که فصل انگور است تا می‌توانید بدن خود را با کمک این میوه‌ی خوش رنگ و شیرین تقویت کنید.

منبع: https://www.healthline.com

۱۶:۰۶ ,۲۱ تیر ۱۴۰۰

اخبار مرتبط


چاقی کودکان یکی از مشکلاتی است که بسیار از خانواده ها با آن مواجه هستند که علاوه بر مشورت با پزشک میتوان با بررسی ...

با توجه به اینکه عید امسال نیز همانند سال گذشته «کرونا» به عنوان مهمان ناخوانده حضور دارد، بهتر است با رعایت پروتوکل های بهداشتی از دید بازدید ...

کارشناسان معتقدند اگر نیاز به کم‌خوابی داشته باشید کافئین می‌تواند به شما کمک کند تا زمان بیشتری را بیدار بمانید اما احتمالاً عملکرد شما ...

حساسیت بسیار زیاد به صدای خوردن و جویدن غذا «میسوفونیا» یا صدابیزاری نام دارد. اما این احساس ناراحتی چیست و از کجا می‌آید؟

گز هم مثل سوهان یکی از قدیمی‌ترین شیرینی‌ها و دسرهای ایرانی است که قدمت آن به دوره صفویه برمی‌گردد. شما در خانه به‌راحتی می‌توانید با ساده‌ترین ...

نظر خود را ثبت کنید

ویدیو

عکس

اینفوگرافی