درپی ممنوعیت واردات بعضی مدلهای گوشی به کشور، ازجمله تعدادی از دیوایسهای محبوب شیائومی، فهرست ممنوعیت واردات گوشی بهروزرسانی شد و تعداد گوشیهای آن افزایش یافت. در فهرست جدید اعلامشده نام برخی مدلها از برندهای دوجی، آلکاتل و اوپو بهچشم میخورد.
ماجرای ممنوعیت واردات بعضی برندهای گوشی موبایل به کشور از هفته گذشته آغاز شد. رگولاتوری به دلیل عدم اتصال بعضی از این مدلها به شمارههای اضطراری کشور، فهرستی منتشر کرده و واردات تعدادی از این گوشیها را ممنوع اعلام کرد که این موضوع با واکنش انجمن واردکنندگان موبایل مواجه شد.
درهمینراستا انجمن واردکنندگان با ارسال نامهای به رگولاتوری ضمن انتقاد از این رویکرد، تأکید کرد که ممنوعیت واردات این کالاها باعث ایجاد التهاب در بازار و نارضایتی مصرفکنندگان و فعالین صنفی خواهد شد؛ زیرا این گوشیها سهمی سی درصدی از بازار دارند. بنابراین در این نامه چند پیشنهاد به جای ممنوعیت واردات این مدلها را به رگولاتوری ارائه داد و خواستار همکاری آنها برای حل این مشکل شد.
باوجوداین، به نظر میرسد که هنوز نامه انجمن واردکنندگان به نتیجه نرسیده؛ زیرا به فهرست قبلی ممنوعیت واردات چند مدل گوشی جدید نیز اضافه شده است. فهرست بهروزشده به شرح زیر است:
در فهرست جدید، ردیف گوشیهای شیائومی گسترش پیدا کرده؛ ضمن اینکه برندهای آلکاتل، دوجی و اوپو نیز به فهرست سیاه رگولاتوری اضافه شدهاند. شنیدههای دیجیاتو از این حکایت دارند که این فهرست در روزهای آینده باز هم گسترش پیدا کرده و برندها و مدلهای گوشی بیشتری به آن اضافه خواهند شد.
آنطور که به نظر میرسد و در نامه خود انجمن واردکنندگان هم به آن اشاره شده، نیروی انتظامی و ستاد مدیریت بحران کشور باعث ممنوعیت واردات این کالاها شدهاند؛ زیرا نمیتوان با این گوشیها به شکل مستقیم و یا بدون سیمکارت با شمارههای اضطراری تماس گرفت.
اما ازسویدیگر ماجرا، انجمن واردکنندگان در نامه خود به رگولاتوری تأکید کرده که بسیاری از کالاهایی که درحالحاضر وارداتشان ممنوع اعلام شده در سفارشهایی ثبتشده قرار دارند و در راه ورود به کشور هستند و این موضوع میتواند به واردکنندگان آسیب جدی مالی وارد کرده و بازار را به هم بریزد.
همچنین به گفته کارشناسان بازار موبایل، ارز تخصیص دادهشده سال ۱۴۰۰ برای واردات موبایل نسبت به سال گذشته با کاهش قابلملاحظهای مواجه بوده؛ بههمینخاطر، واردات گوشیهای ارزانقیمت مثل شیائومی و ریلمی که طرفدار بیشتری هم دارند، میتواند در شرایط سخت اقتصادی کنونی کمک حال مردم باشد.
باوجوداین، تا لحظه نگارش این خبر، ممنوعیتهای واردات همچنان پابرجا است که باید منتظر ماند و دید که شرایط در ادامه کار به چه صورت پیش خواهد رفت.
5965
منبع: دیجیاتو
۱۲:۴۷ ,۲۹ تیر ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
بازار تلفن همراه مانند دیگر بازارهای تأثیرپذیر از نرخ دلار، در یک سال گذشته نوسانات مختلفی را پشتسر گذاشته است.
انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد بهدنبال ممنوعیت واردات برخی از مدلهای پرمصرف گوشی شیائومی بهدلیل مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشمارههای ...
بیشترین ارزش واردات ایران طی نیمه نخست ۱۴۰۰ مربوط به گوشی تلفن همراه بوده که ارزش واردات این قلم حدود ۱.۸ میلیارد دلار است. با توجه به آمار منتشر ...
با واردات ۲.۵ میلیارد دلاری گوشی موبایل، روند صدرنشینی و واردات بیشتر آن نسبت به کالاهای اساسی همچنان حفظ شده است.