چین قانون جدیدی وضع کرده که براساس آن افراد زیر هیجده سال بیش از سه ساعت در هفته مجاز به استفاده از بازیهای ویدئویی نیستند. این قانون که خبر آن روز دوشنبه منتشر شد بخشی از محدودیتی است که پکن قصد دارد روی جامعه و بخشهای کلیدی اقتصاد ازجمله فناوری، آموزش و بخش املاک اعمال کند.
قرن نو ـ گروه فناوری اطلاعات: این محدودیتها که شامل هر نوع دستگاهی ازجمله تلفن همراه میشود، ضربهای بر پیکر صنعت جهانی گیم خواهد بود؛ صنعتی که بسیاری از گیمرها از سراسر جهان در بازار پرسود آن حضور دارند. طبق اذعان خبرگزاری شینهوا، این محدودیت افراد زیر هیجده سال یک ساعت در روز یعنی از 8 تا 9 صبح و تنها در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه اعمال میشود.
این قوانین همزمان با محدودیتهایی است که بر غولهای فناوری چین مثل علیبابا و هلدینگ تنسنت صورت گرفته است. این کار که برای جلوگیری از کارهایی انجام شده که به اعتقاد رسانههای دولتی، رشد مهارنشدنی بوده، باعث شده دهها میلیارد دلار از سهام معاملات در داخل و خارج از بین برود.
یکی از مسئولان اداره مطبوعات و انتشارات ملی که نخواست نامش فاش شود، گفته: جوانان آینده این مرز و بوم هستند. حفاظت از سلامت ذهنی و فیزیکی زیر هیجده سالهها به منافع دیگران گره خورده و در نهایت به پرورش نسل جوان در عصر جوانگرایی وابسته است.
شرکتهای مرتبط با صنعت گیم از ارائه خدمات به زیر هیجده سالهها در این ساعتها منع شدهاند و باید از این مسئله اطمینان حاصل کنند که سیستم ورود با نام واقعی کاربران بهدرستی انجام میشود. این را بخش رگولاتوری که نظارت بر بازیهای ویدئویی را برعهده دارد اعلام کرده است.
چین پیش از این هم در قوانین مصوب سال 2019 بازیهای بالای 1.5 ساعت در روزهای معمولی و طول سه ساعت در تعطیلات را برای زیر هیجده سال ممنوع کرده بود. این قوانین بهسرعت یکی از بحثهای داغ در پلتفرم ویبو شده که چین پیش از این برای مقابله با توئیتر آن را راهاندازی کرده بود. برخی از کاربران حمایت خود را از این قوانین اعلام کردهاند و در مقابل، برخی هم معتقدند که این قوانین زیادی سفت و سخت است.
یکی از کامنتهایی که نزدیک به هفتصد لایک در این پلتفرم گرفته، نوشته است: آنقدر این قوانین سخت و جدی است که چیزی برای گفتن ندارم. برخی هم درباره احتمال اجرای این محدودیتها ابراز تردید کرده و گفتهاند: یعنی این زیر هیجده سالهها از تلفن والدینشان استفاده میکنند؟ چطور میتوان آن را کنترل کرد؟
افزایش سهم بازی در بخش درآمدها
به گفته شرکت تحلیلی نیوزو، بازار بازیهای چینی در سال 2021 و پیش از آمریکا، رقم 45.6 میلیارد دلاری درآمدها را از آن خود کرده است. حالا اما، خبر این محدودیتها در سراسر جهان پیچیده است. سهام شرکت سرمایهگذاری فناوری پروسوس در آمستردام که 29 درصد سهام شبکه اجتماعی و پلتفرم بازی چینی تنسنت را در اختیار دارد، 1.45 درصد افت کرده و همزمان سهام بازیهای ویدئویی آنلاین اروپایی یعنی یوبیسافت و امبریسر هر کدام دو درصد کاهش را تجربه کرده است.
درعینحال سهام شرکتهای گیم چینی در معاملات پیش از بازار در آمریکا افت کرد که بهترتیب شرکت نتایز شش درصد و بیلیبیلی سه درصد کاهش را ثبت کرده است. رسانه دولتی چین اعلام کرده که 62.5 درصد زیر هیجده سالههای چین به صورت آنلاین بازی کرده و 13.2 درصد کاربران بازیها، بیشتر از دو ساعت در روزهای معمولی را صرف این بازیها میکنند.
بعد از آنکه رسانه دولتی چین نسبت به سختگیریهای قانونگذاری انتقاد کرده بود، مسئله شرکتهای بازار گیم در رأس توجهها قرار گرفت. در ماه جاری بود که رسانه دولتی چین، این بازیهای آنلاین را «افیون روحی» خوانده و شرکت تنسنت را سردمدار این بازیها دانسته بود. این رسانه همچنین خواستار محدودیتهای بیشتری بر این صنعت شده بود که همین مسئله سهام بزرگترین شرکت گیم جهان را با کاهش مواجه کرد.
تنسنت بعدها اعلام کرده بود که قصد دارد زمان و هزینهای که زیر هیجده سالهها روی بازی میگذارند را کم کند و در همان اظهارنظر خود به عنوان سردمداری این بازیها ـ که پیش از این رسانه دولتی گفته بود ـ اشاره کرد. مدیر تنسنت گفته بود که در حال رایزنی با برنامهسازان است تا میزان زمانی که این گروه سنی در تمام بخشهای بازی میگذرانند را محدود کند.
قانونگذاران اداره مطبوعات و انتشارات ملی به شینهوا گفتهاند که قصد دارند شدت و تعداد بازرسیهای مربوط به بازیهای آنلاین را بیشتر کنند تا از محدودیتهای زمانی و سیستمهای ضدِاعتیاد اطمینان یابند. به اعتقاد آنها، معلمان هم در اعمال این محدودیتها نقش اساسی ایفا میکنند.
5965
۱۵:۲۰ ,۰۹ شهریور ۱۴۰۰
اخبار مرتبط
رفتارهای خلاف عرف و استانداردهای بینالمللی از سوی چین چیز جدیدی نیست. این بار اما موضوعی جدید در میان است: استفاده چین از نیروی کار اجباری ...
نهاد قانونگذاری ارشد چین یک قانون ضد تحریم به تصویب رساند که پشتوانه حقوقی برای تدابیر چین برای مقابله با تحریمهای خارجی را فراهم میکند.
در مقابل استدلال موافقان خروج مبنی بر امکان تمرکز هرچه بیشتر منابع در منطقه آسیا ـ اقیانوسیه، مخالفان خروج استدلال میکنند که مزایای خروج، ...
نروژ چین را به حمله سایبری به پارلمان این کشور استورتینگ در ماه مارس متهم کرد.